Home O nas Kontakt Prawo Linki Galeria Publicystyka Historia Pobierz Rss KOMITET WYBORCZY PARTIA ZIELONI 2017/11/18

Home « Dokumenty « Stanowiska Europejskiej Partii Zielonych - RSS
Według najnowszych doniesień mediów awaria w Japonii została już przekwalifikowana z poziomu 5 do najwyższego poziomu 7, tzn. „wielkiej awarii”, w międzynarodowej 7-stopniowej skali INES.

Przymusowa migracja jest źródłem wielu cierpień, powoduje pogorszenie się sytuacji osób migrujących, dlatego należy zlikwidować podstawowe przyczyny, które zmuszają ludzi do wyjazdu z własnego kraju. Z Europy nie można zbudować fortecy - rezolucja w sprawie polityki migracyjnej przyjęta przez Europejską Partię Polityczną podczas VIII Rady EPZ w Lublanie w kwietniu 2008 roku.

- 30 organizacji pozarządowych na Białorusi, w tym białoruska partia Zieloni (Biełaruskaja Partyja "Zialonye"), wystosowało wspólne oświadczenie krytykujące rozpędzenie przez milicję demonstracji opozycji po wyborach prezydenckich. Prawo do pokojowych demonstracji jest jednym z podstawowych praw człowieka. Reżim Łukaszenki eskaluje użycie przemocy wobec społeczeństwa i organizacji pozarządowych ponieważ czuje, że społeczeństwo w coraz większym stopniu uświadamia sobie wartość wolności i demokracji oraz swoich politycznych praw.